Search
Close this search box.

Σε αστροφυσικές πίστες… πειρατές!

O Brian May.
Γεννημένος το 1947.
Μέλος των Queen.
Δεξιοτέχνης κιθαρίστας και σπουδαίος μουσικός, συγκλονιστικός, όπως και ο Freddy Mercury.
Συνέθεσε δεκάδες κλασικά ροκ τραγούδια, μαζί και το επικό «we will rock you» που όλοι έχουμε τραγουδήσει.

Το 2006, λίγο πριν γίνει 60 ετών, έχοντας χορτάσει από εκατοντάδες συναυλίες ανά τον κόσμο, ηχογραφήσεις, πρωτιές, βραβεία, ρεκόρ και δόξες, επιστρέφει στο … Imperial College London.
Για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στην αστροφυσική.
Το είχε αφήσει στη μέση το 1974 για τους Queen και για τη μουσική.
Το ολοκληρώνει το 2008.
Η διδακτορική του μελέτη αφορούσε τη μέτρηση της ακτινικής ταχύτητας στο διάστημα με τη μέθοδο της φασματοσκοπίας απορρόφησης και το ιντερφερόμετρο Fabry Perot.
Κατόπιν συνέγραψε μαζί με άλλους δύο αστροφυσικούς το βιβλίο «Η Πλήρης Ιστορία του Σύμπαντος» και επίσης γίνεται μέλος της ομάδας της NASA για τη μελέτη των αστεροειδών.

Η πιο πρόσφατη επιστημονική του δημοσίευση γίνεται το 2021 στα 73 του και αφορά την στερεογραφική μελέτη των αστεροειδών, μελετώντας στοιχεία από αποστολές της NASA.

Εμείς οι άνθρωποι πάντα έχουμε αυτή την λαχτάρα να γνωρίσουμε το απόκοσμο να φτάσουμε στις παρυφές του οικείου μας κόσμου να εξερευνήσουμε το μεγάλο Άγνωστο εκεί έξω όσο ασύλληπτο και να είναι.
Και μερικές φορές, άνθρωποι όπως ο Brian May γίνονται «πειρατές» της ίδια της επιτυχίας τους, χακάροντας τον ίδιο τον εαυτό τους και τα δεδομένα τους, αντί να βολευτούν κι αντί να φρενάρουν τις ταχύτητες της ψυχής τους.

Θαυμάζω λοιπόν την επιμονή ενός τέτοιου «πειρατή»  που ανοίγει ορίζοντες στο άγνωστο μέσα από την γνώση. Και άμα είναι ροκάς και υπερήλικας και  μακρυμάλλης, τότε εμπνέομαι μέχρι τους αστεροειδείς και παραπέρα.
Εμπνέομαι για τις προσωπικές μου πίστες, και τις αναδύσεις προς το εντός μου μεγάλο άγνωστο. 
Εμπνέομαι για τα δικά μου ταξίδια στην αυτογνωσία, αυτά που είναι τόσο προσβάσιμα, τόσο δωρεάν, τόσο πολύτιμα. Και τόσο ανεξερεύνητα.

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Youtube εδώ

Πρόσφατα άρθρα

JUST A NUMBER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο email σας, κάθε 15 ημέρες!

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας