Search
Close this search box.

Το Διεθνές Συνέδριο Art for Tomorrow αποκαλύπτει την “Ατελή Ομορφιά” για την έκδοση του 2024 στη Βενετία, 5-7 Ιουνίου

Βενετία, Ιταλία – 19 Φεβρουαρίου 2024 – Το Democracy & Culture Foundation  ανακοινώνει την αναμενόμενη έκδοση 2024 του διεθνούς συνεδρίου Art for Tomorrow, με θέμα “Ατελής Ομορφιά”, που θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου στο μοναδικό σκηνικό της Βενετίας. Το τριήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο προσφάτως ανακαινισμένο Palazzo Diedo που ανήκει στο Ινστιτούτο Berggruen και θα διερευνήσει την πολυπλοκότητα της ομορφιάς στις σύγχρονες κοινωνίες.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο υπερτουρισμός, η κλιματική κρίση και η πολιτιστική ταυτότητα. Πώς μπορούν οι πόλεις και οι πολιτιστικοί χώροι να διατηρήσουν την κληρονομιά τους εν μέσω των πιέσεων του μαζικού τουρισμού; Ποια μέτρα μπορούν να λάβουν τα μουσεία και τα μνημεία ώστε να προφυλαχθούν από τις καταστροφές της κλιματικής κρίσης; Πώς μπορούν οι τέχνες να συμβάλουν στη γεφύρωση πολιτιστικών και πολιτικών διαχωρισμών; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Τον συντονισμό θα κάνουν έμπειροι δημοσιογράφοι της εφημερίδας The New York Times. Tο Art for Tomorrow 2024 θα προσφέρει ένα ποικίλο πρόγραμμα με συζητήσεις, πανελς και αποκλειστικές πολιτιστικές εκδρομές σε εμβληματικά μνημεία και κρυμμένα στολίδια της Βενετίας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αναμένουν διεισδυτικές συζητήσεις για θέματα που κυμαίνονται από τη βιωσιμότητα και την αρχιτεκτονική μέχρι τον εξελισσόμενο ρόλο των μουσείων στην κοινωνία.

Τα κυριότερα σημεία της εκδήλωσης περιλαμβάνουν:

  • Αειφορία και οι παγίδες της ομορφιάς: Εξέταση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Βενετία για τη διατήρηση της πολιτιστικής της κληρονομιάς εν μέσω του υπερτουρισμού και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας λόγω της κλιματικής αλλαγής.
  • Αρχιτεκτονική για το καλό: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εξετάσουν τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της αρχιτεκτονικής στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων όπως η ανισότητα, η προσβασιμότητα και η βιωσιμότητα.
  • Κρίση ταυτότητας: Μουσεία στο πλαίσιο: Ποιος είναι ο ρόλος των μουσείων στην αντανάκλαση των ανησυχιών των τοπικών κοινοτήτων τους και στην αμφισβήτηση των κυρίαρχων αφηγήσεων;
  • Καλλιέργεια της δημιουργικότητας: Οι συζητήσεις θα εστιάσουν και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αναδυόμενοι καλλιτέχνες και σχεδιαστές κατά τη μετατροπή της δημιουργικότητας σε επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Εκτός από αυτές τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με μια εξαιρετική σειρά ομιλητών και συντονιστών, μεταξύ των οποίων προσωπικότητες όπως η πρόεδρος των Μουσείων του Κατάρ Sheikha Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani, ο καλλιτέχνης Thijs Biersteker, ο επιμελητής διεθνούς τέχνης της Tate Modern Osei Bonsu, ο οικονομολόγος της αγοράς τέχνης Magnus Resch και πολλοί άλλοι. 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εξερευνήσουμε το θέμα “Ατελής ομορφιά” στη διάρκεια του Art for Tomorrow 2024, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική πλατφόρμα για να εξερευνήσουν τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού“, δήλωσε ο Αχιλλέας Τσάλτας, Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημοκρατίας και Πολιτισμού.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαφωτιστική εμπειρία, οι εγγραφές είναι πλέον ανοιχτές. Εξασφαλίστε τη θέση σας στο Art for Tomorrow 2024, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα artfortomorrow.org και κάνοντας την επιλογή εισιτηρίου που προτιμάτε.

Μείνετε ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις με την εγγραφή σας στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο και ακολουθήστε μας στο Instagram @artfortomorrow_.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Paul Goguel Masson – Διευθυντής Συνεργασιών και Επικοινωνίας
paul@democracyculturefoundation.org

Σχετικά με το Democracy & Culture Foundation

Το Democracy & Culture Foundation ιδρύθηκε το 2019. Αποστολή του είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας μέσω της ενθάρρυνσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και της βελτίωσης της ποιότητας της διακυβέρνησης. Φιλοδοξεί να καταστεί η κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα προαγωγής διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων για ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Οι δύο σημαντικότερες εκδηλώσεις που υλοποιεί κάθε χρόνο, το Athens Democracy Forum —που διοργανώνεται σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους των New York Times —και το Art for Tomorrow, έχουν ως στόχο τη διασύνδεση και την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα σε διακεκριμένες προσωπικότητες και νέες φωνές για την υποστήριξη της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Το Ίδρυμα σχεδιάζει και υλοποιεί επίσης σειρά πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο με τους εταίρους του, μεταξύ αυτών το Teens for Democracy και το Building Blocks for Democracy.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Φόρουμ https://www.democracyculturefoundation.org/ καθώς και να εγγραφείτε στους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόμοια άρθρα

Λέξεις κλειδιά

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Youtube εδώ

Πρόσφατα άρθρα

JUST A NUMBER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο email σας, κάθε 15 ημέρες!

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας