Γράμμα στους νέους ψηφοφόρους

Επιστολή προς  νέους ψηφοφόρους

«Αγαπητή νέα γενιά,

Καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε όλοι τη σημασία του δικαιώματός μας να ψηφίζουμε και την υποχρέωση που απορρέει από αυτό. 

Ως μέλος αυτής της μεγάλης δημοκρατίας, ειδικά εσείς έχετε μια πολύτιμη και σημαντική ευθύνη. Η φωνή και η ψήφος σας έχουν σημασία. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έχετε τη δύναμη να διαμορφώσετε το μέλλον της χώρας μας και είναι σημαντικό να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.

Η ψήφος αποτελεί ευθύνη και καθήκον, διότι είναι ένας από τους θεμελιώδεις τρόπους με τους οποίους εσείς ως πολίτες συμμετέχετε ενεργά στη δημοκρατική διαδικασία. Ψηφίζοντας, αποκτάτε λόγο στις πολιτικές και τις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας. 

Μπορεί κάποια στιγμή να έχετε νοιώσει απογοήτευση ή να αισθανθήκατε αποκομμένοι και μπερδεμένοι από την πολιτική διαδικασία και βοή, όμως να θυμάστε ότι η ψήφος σας είναι η ευκαιρία σας να εκφράσετε τις δικές σας πεποιθήσεις και τις αξίες σας. Η φωνή σας είναι ισχυρή και η ψήφος σας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Καθώς προετοιμάζεστε για τις επόμενες εκλογές, αφιερώστε χρόνο για να μάθετε τα προγράμματα των κομμάτων, τους υποψηφίους  τους και κυρίως τα  θέματα που είναι σημαντικά για εσάς. Αναζητήστε πολλαπλές πηγές πληροφόρησης και μη φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις. Μιλήστε με τους φίλους, την οικογένειά και την κοινότητά σας για αυτά που σας απασχολούν και σας προβληματίζουν. Συμμετέχοντας σε διάλογο και συζήτηση, μπορείτε να αποκτήσετε βαθύτερη κατανόηση της πολυπλοκότητας του πολιτικού μας τοπίου.

Η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται να ψηφίσουμε. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες και ότι η μη άσκηση του δικαιώματος ψήφου μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες. Με τη συνεπή προσέλευση στις κάλπες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, στέλνουμε το μήνυμα ότι νοιαζόμαστε για το μέλλον της χώρας μας και ότι δεσμευόμαστε να τη διαμορφώσουμε προς μια θετική εξελικτική κατεύθυνση.

Η υπευθυνότητα είναι ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο της ψήφου. Είναι ευθύνη μας ως πολίτες να συμμετέχουμε στη δημοκρατική διαδικασία και όχι να απέχουμε Με την αποχή από την ψηφοφορία, αποποιούμαστε την ευθύνη μας και αφήνουμε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στα χέρια άλλων. 

Να θυμάστε λοιπόν ότι η ψήφος δεν είναι απλώς ένα δικαίωμα, αλλά κυρίως ευθύνη. Είναι ένα προνόμιο που πολλοί σε όλο τον κόσμο δεν έχουν και που δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Είναι σημαντικό να προσεγγίσετε το δικαίωμα αυτό της  ψήφου σας με ανοιχτό μυαλό, προσοχή και περίσκεψη, βλέποντας μακριά, με νοοτροπία ανάπτυξης και χωρίς περιοριστικές πεποιθήσεις

Τέλος, να θυμάστε ότι ενώ μπορεί να έχουμε διαφορετικές πεποιθήσεις και απόψεις, πρέπει να προσεγγίζουμε τον πολιτικό μας διάλογο με σεβασμό και εν συναίσθηση. Μπορεί να μην συμφωνούμε πάντα μεταξύ μας, αλλά μπορούμε πάντα να προσπαθούμε να ακούμε και να κατανοούμε.

Πιστεύουμε σε εσάς και στην ικανότητά σας να κάνετε μια θετική διαφορά στη χώρα μας για να πάει ακόμα πιο μπροστά. 

Eυχόμαστε να λάβετε σοβαρά υπόψη την ευθύνη σας ως ψηφοφόροι και να χρησιμοποιήσετε μέσω της ψήφου τη φωνή σας, για να συμβάλλετε και εσείς στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας.

Η χώρα μας, που γεννηθήκαμε και  αγαπάμε, θέλουμε να συνεχίσει να έχει τη θέση που της αξίζει ως κοιτίδα της δημοκρατίας και ενός λαμπρού πολιτισμού.

Καθώς, όπως είχε πει και ο γάλλος διανοούμενος συγγραφέας Andre Malraux, 
“Και μια κρυφή Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά όλων των ανθρώπων της Δύσης”»

Παρόμοια άρθρα

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

10/02/2024

Δείτε αν συμφωνούν ή διαφωνούν οι γενιές των Ελλήνων με τη θέση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία είναι αντίθετη στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

JUST A NUMBER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο email σας, κάθε 15 ημέρες!

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας