Να φεύγουμε με τη σειρά μας

Ήξερα μία γιαγιά που στις κηδείες υπερηλίκων προσώπων έλεγε στους νεότερους και στα παιδιά:

«Μην κλαίτε, το σωστό είναι να φεύγουμε με τη σειρά μας».

Αναπόφευκτα μου ήρθαν πολλές φορές αυτά τα λόγια στο μυαλό μου αυτές τις τελευταίες ζοφερές μέρες, μετά το φοβερό δυστύχημα των Τεμπών. 

Κι αναπόφευκτα, πρόσεξα  ότι η «κάλυψη» (…) της  αβάσταχτης οδύνης και σπαραγμού των γονιών των αδικοχαμένων παιδιών δεν άφησε «χώρο» για τον εξίσου ασήκωτο πόνο των γιαγιάδων και παππούδων τους.

Που σίγουρα πολλοί από αυτούς θα είχαν βοηθήσει ουσιαστικά στο μεγάλωμα τους και τώρα θα τα καμάρωναν ως φοιτητές, ως πολίτες. Τα εγγόνια τους, τα δυο φορές παιδιά τους.

Οι σκέψεις μας σήμερα  (και) με τους προ-γεννήτορες που θρηνούν, ενώ θα  σκέφτονται: «Ας ήταν να  φεύγαμε με τη σειρά μας….»       

Παρόμοια άρθρα

Λέξεις κλειδιά

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

15/03/2023

Νομίζουμε ότι οι νέοι έχουν άλλες δομικές ανάγκες από τους μεσήλικες ή ηλικιωμένους. Λάθος! Όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε δεκαετία ζωής ή πλαίσιο, έχουμε τις ίδιες δομικές ανάγκες οι οποίες ορίζουν και υποκινούν την κάθε επιλογή μας. 

15/03/2023

Με την ευκαιρία των 100 χρόνων  από την γέννηση του κορυφαίου και πρωτοπόρου ζωγράφου, γλύπτη & χαράκτη Γιάννη Γαϊτη (1923-1984) το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει, μία αναδρομική έκθεση με αντιπροσωπευτικά έργα της μακρόχρονης εικαστικής του διαδρομής. 

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκλειστικό υλικό στo email σας κάθε 15 ημέρες

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας