Ζήσε όπως η Γάτα: Συμβουλές τρόπου ζωής από…τις γάτες!

«Γνωρίζουμε όλοι ότι τα ζώα εκπέμπουν θετική ενέργεια. Μήπως ήρθε η ώρα να τα εκτιμήσουμε και να τα «αντιγράψουμε» για μια καλύτερη ζωή, γεμάτη φως; 
Κάνε μόνο αυτά που έχεις επιλέξει να κάνεις. Ποτέ μη χάνεις την ευκαιρία να χαλαρώνεις. Απελευθερώσου από τις ενοχές. Διάλεξε τους ανθρώπους που πραγματικά σου ταιριάζουν και ζήσε όμορφα μαζί τους. Όχι τοξικές παρέες. Αποδέξου αυτό που είσαι και αγάπησέ το. Πάνω απ’ όλα αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμός.
Τα ζώα έχουν να μας διδάξουν πολλά…………………………………………………………………………………

…………….Η γάτα έχει πιάσει το νόημα των πάντων, ας αντιγράψουμε την γάτα !»
(Από την παρουσίαση της έκδοσης, Politeianet.gr)

Μια καλή φίλη, γνωρίζοντας την αγάπη μου για τις γάτες (και όχι μόνο) μού χάρισε στα γενέθλια μου το παγκόσμιο  bestseller βιβλίο αυτό-βοήθειας «Ζήσε όπως η Γάτα», του Stephane Garnier (εκδοτικός οίκος Λιβάνη, μετάφραση από τα γαλλικά Κρίστη Κουνινιώτη). 

Να εξηγηθώ, πριν προχωρήσω: α) δεν είμαι (μακράν δεν) κριτικός βιβλίων. Είμαι αδηφάγος αναγνώστρια και καμιά φορά – όπως εδώ- μπαίνω στον πειρασμό να γράψω για να συστήσω  ένα βιβλίο που με ενθουσίασε.  β) Δεν με ενθουσιάζουν τα βιβλία αυτο-βοήθειας, κατηγορία στην οποία ταξινομείται το βιβλίο Αυτό όμως είναι εκτός κάθε σχετικής  κατηγορίας!

Έχοντας στο σπίτι μας κατά περιόδους διάφορες και αρκετές γάτες, εναλλάξ και σκύλους, και αγαπώντας εξίσου τις μεν και τους δε, έχω πια αρκετή πείρα για να διαχωρίσω το διαφορετικό μεταξύ τους  «χαρακτήρα» καθώς και το διαφορετικό τους… lifestyle, δηλαδή τρόπο ζωής. Κοινή έχουν την αγάπη άνευ όρων προς τους «ανθρώπους» τους, αλλά κι αυτό το εκφράζουν διαφορετικά.

Για να επανέλθω στο βιβλίο που με ενθουσίασε, ο συγγραφέας εμπνέεται από τον γάτο του, τον Ζιγκί, και τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα πλαίσια της γατίσιας ζωής του. Που όμως με προσεκτική παρατήρηση και με επιδέξια αναγωγή στη δική μας ζωή, διαπιστώνουμε ότι έχει πολλά να μας διδάξει!
Παρακολουθώντας κι αναλύοντας βήμα- βήμα τη μέρα της γάτας, θα εκπλαγείτε πόσο η φύση της  μοιάζει με τη δική μας: Γιατί ποιος δεν θέλει να ζει ελεύθερος κι ανεξάρτητος αλλά και να συμβιώνει αρμονικά με  αγαπημένους της επιλογής του; Ποιος δεν θέλει να μπορεί να χαλαρώνει ανά πάσα στιγμή, να ζει με ρυθμούς αρμονικούς  κι όχι τρελούς; Ποιος δεν θα ήθελε να απολαμβάνει σεβασμό και αναγνώριση των ορίων της εστίας του; Ποιος δεν θέλει να έχει αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες του; Να ξέρει να λέει όχι αλλά και να αποφεύγει τις μάταιες συγκρούσεις; Ποιος; Σε αυτά και άλλα τέτοια ερωτήματα ζωής η απάντηση είναι η γάτα  – και με αποδείξεις!

Θα απολαύσετε το χιούμορ και το πνεύμα αυτού του βιβλίου που διαβάζεται απνευστί. Θα κατανοήσετε, όσοι δεν τις ξέρετε καλά, τις γάτες και θα σας λυθούν νομίζω όποιες τυχόν παρεξηγήσεις και προκαταλήψεις υπάρχουν για αυτά τα ανώτερα πλάσματα – που καθόλου τυχαία κάποτε λατρεύονταν ως θεότητες σοφίας.

Κυρίως όμως θα δείτε πόσο πραγματικά μοιάζουμε και πώς το μυστικό μιας καλής ζωής, με πολλές στιγμές ευτυχίας κάθε μέρα, είναι ίσως πιο απλό από όσο νομίζουμε. 

Κι αν το διαβάσετε και  λυπηθείτε όταν το τελειώσετε, σπεύδω να σας καθησυχάσω: Κυκλοφορεί ήδη το «Ζήσε όπως η Γάτα ΙΙ», όπου ο γάτος Ζιγκί φεύγοντας από τη ζωή, πλήρης ημερών, ψιθύρισε στον συγγραφέα 101 μυστικά, αποσπώντας του την υπόσχεση να τα μεταφέρει στους αναγνώστες του ως σοφές συμβουλές.

Για μια ζωή πιο απλή, γεμάτη μικρές απολαύσεις και ολόψυχη αγάπη.
Σκέφτεστε κάποιον καλύτερο τρόπο ζωής;

Παρόμοια άρθρα

Λέξεις κλειδιά

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

18/11/2023

Εδώ και μερικούς μήνες η εντυπωσιακή Στοά Αρσακείου (Πανεπιστημίου 49),  έρημη και εγκαταλελειμμένη  για αρκετά χρόνια,  ετοιμάζεται πυρετωδώς για ν' αποκτήσει ξανά ζωή και να μετατραπεί σε  μια πρότυπη αγορά τροφίμων («Food Hall»), παρόμοια μ' αυτές που υπάρχουν σε πόλεις του εξωτερικού.  

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκλειστικό υλικό στo email σας κάθε 15 ημέρες

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας