Μια Παρέα 50άρηδων+ κουβεντιάζει για τη Διαφορετικότητα

Παρέα 50άρηδων+  καλεσμένη ένα σαββατόβραδο σε κομψό σπίτι για φαγητό. 

Χαλαρή συζήτηση, πολύ ωραίο φαγητό, ψαγμένο κρασί,  διάφορα θέματα περί ανέμων και υδάτων. Λίγο πολιτική, λίγο δουλειές, λίγο ταξίδια… 

Κάποια στιγμή αγαπημένος φίλος γυρίζει σε μένα και μου  λέει,  εσύ που ασχολείσαι με τις διαφημίσεις τι σας έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό και παντού μας δείχνετε και κάπoιο gay?

Η συμμετοχή ανάβει…

«Μου άρεσε ο Παπακαλιάτης με το Maestro αλλά γιατί τόσο με τους gay”

“Ρε παιδιά, εγώ είμαι προοοδευτικός και ας παντρευτούν, αν θέλουν, αλλά όχι να κάνουν και παιδιά…Τι πρότυπα θα έχουν αυτά τα παιδιά» 

«Θα έχουν κάποια ντιρεκτίβα να υπάρχει και κάποιος gay παντού»

«Αν ήταν ο γιος μου gay, δεν θα με πείραζε για μένα, εκείνος θα ήταν δυστυχισμένος στη ζωή του…»

«Βλέπω δείχνουν και κάποιους χοντρούς, ξαφνικά πετάγονται και κάτι μαύροι εκεί που δεν το περιμένεις… μη με περάσετε για ρατσιστή,  με ξέρετε τόσα χρόνια…»

Μια φίλη παρέμενε σιωπηλή… 

Δεν μιλάς; Τη ρωτάει κάποιος.

Παιδιά, λέει, θέλω να σας πω κάτι. Η κόρη μου είναι λεσβία. Μας το ξεκαθάρισε. Και μας είπε ότι θα ήταν πολύ χαρούμενη αν μπορούσε να κρατάει το χέρι της κοπέλας της αγκαλιά στο σινεμά  χωρίς να σχολιάζεται. Σαν ένα οποιοδήποτε ζευγάρι…

Επικρατεί σιωπή. Λίγη αμηχανία…Δηλαδή το θέμα δεν αφορά πλέον «τους άλλους».

Μια  φίλη σπεύδει να μιλήσει… Προφανώς και θα την αγαπάτε εξίσου, υπάρχει άλλη λύση ρε παιδιά; Ας γίνουμε και εμείς σοβαροί. Αγάπη και στήριξη στο διαφορετικό όσο κοντά μας η μακριά μας είναι…Οπότε, Έφη, θα την βάλετε τώρα να παίξει σε καμιά διαφήμιση;

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μια τέτοια συζήτηση δεν θα γινόταν σχεδόν ποτέ σε μια παρέα 30άρηδων…

Υπάρχει ελπίδα. 

Παρόμοια άρθρα

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Youtube εδώ

Πρόσφατα άρθρα

20/04/2024

Η 60η Μπιεννάλε της Βενετίας το κορυφαίο παγκόσμιο εικαστικό γεγονός Σύγχρονης Τέχνης, εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα μέσα στους χώρους των Giardini με τα εθνικά περίπτερα και του Arsenale με πληθώρα διεθνών συμμετοχών.

20/04/2024

Θυμάμαι την παιδική μου φίλη. Τη θυμάμαι κοριτσάκι που όταν ήθελε να αποδράσει καμιά φορά από ό,τι τη φόβιζε ή τη στενοχωρούσε, κρυβόταν στη ντουλάπα της μαμάς της, την ποτισμένη από το θεϊκό άρωμά της, κι εκεί εύρισκε γαλήνη και ασφάλεια, μέχρι να βγει ξανά στον έξω κόσμο.

20/04/2024

Περπατώντας στην πεζοδρομημένη οδό Κοραή, ο διαβάτης δύσκολα μπορεί να φανταστεί ότι από εκεί περνούσε, κάποτε, ένας χείμαρρος, ο "Βοϊδοπνίχτης", που ξεκινούσε από τον Λυκαβηττό, χωριζόταν σε δύο βραχίονες (σημερινές οδοί Δημοκρίτου & Λυκαβηττού), που  ενώνονταν στην οδό Ακαδημίας και από τις οδούς Κοραή & Σταδίου, έφταναν στην οδό Πειραιώς. 

20/04/2024

Ο μικρός ΡΑ29-Ν3, ρομπότ τεχνολογίας 1974, μεταλλικό, σε καφέ απόχρωση με λευκές πινελιές από ένα κουβά χρώμα που έπεσε πάνω του λίγα χρόνια πριν σε μια αγχωμένη περίοδο, με τετραγωνισμένο σχήμα και δύο τεράστια, όχι πολύ συμμετρικά μάτια, λιάζεται αναπολώντας.

20/04/2024

Οι γιαγιάδες μας και, κάποιων από εμάς, ακόμα και οι μαμάδες μας, έφτιαχναν τα «ψιμύθια» τους στην κουζίνα τους, ανακατεύοντας πλήθος από υλικά, , κυρίως μαναβικής, φτιάχνοντας αλοιφές και κρέμες προσώπου στα ίδια σκεύη που ετοίμαζαν άλλες δημιουργίες ..για φάγωμα.

20/04/2024

Την τελευταία δεκαετία στην παγκόσμια ορθοπαιδική κοινότητα βρίσκει όλο και περισσότερο εφαρμογή η ενέσιμη θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (PRP), μιας και αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη πρωτοποριακή μέθοδο επιτάχυνσης επούλωσης των τραυματισμών των αρθρώσεων, αλλά και στην αντιμετώπιση της εκφυλιστικής οστεοαρθρίτιδας.

JUST A NUMBER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο email σας, κάθε 15 ημέρες!

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας