Search
Close this search box.

Οδηγίες Ψυχικής Υγείας από Τετράποδο Ψυχίατρο

Αγαπητέ μου άνθρωπε, έχω να σου πω μερικά πράγματα, μια και σε έχω αναλάβει υπό την προστασία μου…

Τι με κοιτάς έτσι και κάνεις πως δεν ξέρεις ότι είμαι ο ειδικός ψυχικής υγείας που σε βγάζει βόλτα κάθε μέρα; Καθότι αλλιώς θα ήσουν εντελώς ιντερνετοπαρμένος και πέραν βοηθείας.
Λοιπόν, για την υγεία σου, δεν με ενδιαφέρει αν θα κόψεις τα κοντοσούβλια, τις γαρδούμπες, τους τζιγεροσαρμάδες και τις σταυλίσιες. Το καλό που σου θέλω είναι να κόψεις τις μπούρδες και τη φασαρία που κάνουν οι σκέψεις στο κρανίο σου, μπας και καθαρίσει λίγο το μυαλό σου και η ζωή σου!
Που μου ‘χεις στριμώξει μέσα στο έρημο τσερβέλο σου τον Φώσκολο, τον Χίτσκοκ, τον Χασάπη του Μεσονυχτίου, όλους μαζί, να περνάνε τη ζωή σου από τη μηχανή του κιμά και να στη μοστράρουν ως πολτό τραγικότατου θρίλερ. Που έχεις τον Προκρούστη με μισθό, σε μόνιμη θέση υπαλλήλου σου, αραχτό, να κάνει τα κουμάντα με το υποδεκάμετρό του και να σε κράζει που δεν είσαι το τέλειο κι αστραπατσάριστο άτομο βάσει των προδιαγραφών και των προσδοκιών του καθενός γύρω σου. Που το αποθηκάκι μέσα-μέσα στην ψυχή σου είναι τίγκα σε αλησμόνητες και άσβεστες πίκρες, από τη λίθινη εποχή, από το 1821 (σχεδόν) και μέχρι σήμερα. Να μην έχει κουνηθεί και ξεσκονιστεί ούτε τρίχα από τους παλιούς θυμούς, τις στενοχώριες σου και τις αυτοαμφισβητήσεις σου.

Θα μαθαίνεις από μένα!

  1. Αύριο, στη βόλτα, σε θέλω να την έχεις κάνει την καθαριότητα.
    Τι; Δεν είναι τόσο απλό; Θα με τρελάνεις… Εσύ μάσησες τα διπλώματα και τα ChatGPT, κάτι θα σκαμπάζεις! Ε, θα μάθεις να φέρνεις βόλτα και την ψυχή σου, έτσι;
  2. Θα κάνεις κάθε μέρα χοροπηδηχτό χορό όπως εγώ, να εκσφενδονίζονται μακριά τα εσωτερικά άχρηστα.
  3. Θα επιδίδεσαι σε χάδια πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Κι αν δεν έχεις άνθρωπο να χαϊδεύεις, να τσακιστείς να βρεις.
  4. Κάθε φορά που νιώθεις πεσμένος, απλά κούνα την ουρά σου! Δεν έχεις ουρά; Ε, τότε κούνα τα χέρια σου ή κάνε μια βόλτα γύρω από το δωμάτιο. Κάτι απλό, αλλά ενθουσιώδες.
  5. Μην αφήνεις κόκαλο για κόκαλο. Επειδή, μη γελιέσαι, τίποτα δεν συγκρίνεται με το καλό το κόκαλο! Και αν σου περισσέψει χώρος, ζήτα κι άλλο! Μη νιώθεις ενοχές, να έχεις μεγάλη όρεξη για κάθε τι νόστιμο.
  6. Μην υπεραναλύεις. Βαριέμαι να σε βλέπω χαμένο στις σκέψεις σου. Μη χάνεις χρόνο σε υπερβολική σκέψη. Παραδειγματίσου από μένα… Όταν βλέπω κάτι ενδιαφέρον, δεν το πολυσκέφτομαι. Απλά ορμώ να το κυνηγήσω επιτόπου. Και σε προτρέπω να κάνεις το ίδιο, αλλιώς θα σκίσω όλα μου τα σκυλίσια διπλώματα…

Γαβ…

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Youtube εδώ

Πρόσφατα άρθρα

JUST A NUMBER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο email σας, κάθε 15 ημέρες!

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας