THE SENIOR WEBMAG

Search
Close this search box.

Ασφάλισης το ανάγνωσμα! 

Οι ασφαλίσεις είναι λίγο σαν τις μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο: ξεχνάς πόσο απαραίτητες είναι μέχρι να κολλήσεις με το ζόρι στο κανάλι με τα παιδικά, ακριβώς τη στιγμή που αρχίζει η αγαπημένη σου σειρά! Και μπορεί η συγκεκριμένη παρομοίωση να μοιάζει κάπως παράδοξη, επισημαίνει όμως κάτι πολύ σημαντικό για την καθημερινότητά μας. Ότι πρέπει να προβλέπουμε για την κάλυψη των αναγκών μας, διότι συνήθως αυτές προκύπτουν εντελώς απροειδοποίητα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στις ασφάλειες, το θέμα αυτό αποκτά μεγάλη κρισιμότητα.  Τόσο με τις υποχρεωτικές, όπως είναι η ασφάλιση των οχημάτων μας, όσο και με τις προαιρετικές – υγείας, ζωής κλπ.-, το να αποφεύγουμε να ασχοληθούμε μαζί τους μέχρι τη στιγμή που θα έρθει μια ξαφνική ανάγκη μπορεί να έχει ένα δυσθεώρητο κόστος.  

Ας πάρουμε το θέμα της ασφάλειας των οχημάτων μας. Καλό είναι να σιγουρευτούμε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας είναι ενημερωμένο με καλύψεις για όλες τις σημερινές ανάγκες, όπως είναι για παράδειγμα και η κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος με υπαιτιότητα οδηγού ανασφάλιστου οχήματος. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσει σημαντικά η αποζημίωση που δικαιούμαστε – ή ακόμα και να τη χάσουμε εντελώς.  

Στο θέμα της ασφάλισης των κατοικιών μας, εκτός από την πρόσφατη σύνδεσή τους με το δικαίωμα έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ, υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα που δείχνουν πόσο απαραίτητες είναι. Λόγου χάρη, μια ζημιά υδραυλικών ή μια συνθήκη περιορισμένης φωτιάς στην πολυκατοικία, ακόμα και σε άλλον όροφο από τον δικό μας, μπορεί να απαιτήσει να κάνουμε κι εμείς πολυδάπανες, υποχρεωτικές επισκευές που σίγουρα δεν είχαμε προγραμματίσει. 

Ακόμα πιο επείγουσα -και δαπανηρή- μπορεί να είναι η ανάγκη εισαγωγής κάποιου μέλους της οικογένειάς μας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου. Ένα ατύχημα, μέσα ή έξω από το σπίτι, ή μια ξαφνική ασθένεια είναι πάντα πολύ πιο διαχειρίσιμα όταν κάποιος έχει εξασφαλισμένες κάποιες πτυχές της περίθαλψής του, γεγονός το οποίο είναι ευεργετικό και για ψυχολογικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, οι ασφάλειες προσαρμόζονται συνεχώς στις απαιτήσεις των εποχών και εξελίσσονται. Όταν μάλιστα ο φορέας που τις προσφέρει έχει την αξιοπιστία μιας μεγάλης εταιρείας, τότε αξίζει πραγματικά να μελετήσουμε τα «πακέτα» του και να αναθεωρήσουμε, ενδεχομένως, παλαιότερα συμβόλαια ώστε να κάνουμε νέες, πιο συμφέρουσες επιλογές για μια πιο ξέγνοιαστη καθημερινότητα. Ανάμεσά τους είναι οι σημερινές πιο ευέλικτες επιλογές, κάποια έξτρα «επίκαιρα» και μη προνόμια, καλύψεις σε περίπτωση που μας κλέψουν κάρτες & προσωπικά αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα ή tablet, αναλήψεις ή χρεώσεις με κλεμμένες κάρτες, αλλά και προστασία ολόκληρης της οικογένειας από περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης, με ταυτόχρονη παροχή 24ωρης συμβουλευτικής τεχνικής υποστήριξης. 

Μήπως λοιπόν να ξεκινήσουμε τη νέα… σχολική χρονιά μας, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το αγαπημένο μας μυθιστόρημα και πιάνοντας της «ασφάλισης το ανάγνωσμα»; Η εποχή αυτή ευνοεί ούτως ή άλλως τις νέες αρχές και αποτελεί μια ευκαιρία να τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες που μπορεί να μη γνωρίζουμε καν ότι έχουμε!  Η Εθνική Τράπεζα, πάντως, έχει κάνει ήδη τη μελέτη για λογαριασμό μας και προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα της Εθνικής Ασφαλιστικής για κάθε ανάγκη, με πολύ ελκυστικές επιλογές και με την εξειδίκευση και της αξιοπιστία της εν λόγω Ασφαλιστικής. Όποιο και αν είναι το ειδικότερο ενδιαφέρον μας σχετικά την ασφάλειά μας, μπορούμε να αναζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες πατώντας στον παραπάνω τελευταίο σύνδεσμο ή να απευθυνθούμε στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και να ζητήσουμε από το κατάλληλα πιστοποιημένο στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση προσωπικό να μας προτείνει την καταλληλότερη επιλογή για εμάς. Και βέβαια, στο γυρισμό, ας πάρουμε καλού-κακού και μπαταρίες για το τηλεχειριστήριο!

Disclaimer
Τα ασφαλιστικά προγράμματα δημιουργήθηκαν από την Εθνική Ασφαλιστική και διανέμονται από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10559, Αθήνα, Γ.Ε.ΜΗ. 237901000, Α.Μ.Ε.Ε.Α.: 311481. Η Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αριθμό 1028 ως ασφαλιστικός πράκτορας. Τα στοιχεία του Ειδικού Μητρώου δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.)» Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μέσω της οποίας εξακριβώνεται η εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο. Ιστότοπος Ε.ΣΗ.Π.: http://insuranceregistry.uhc.gr/.

Με υποστήριξη από την

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Youtube εδώ

JUST A NUMBER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο email σας, κάθε 15 ημέρες!

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας