Το Just a Number θέλει να μάθει την ιστορία σας

Πόσες φορές δεν έχουμε πει τη φράση «ανοίγει τώρα ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μου»; (ή, στη ζωή σου). Όμως ένα νέο κεφάλαιο σημαίνει ξεφυλλίζω και προχωρώ να διαβάζω το ίδιο βιβλίο.

Η ζωή ωστόσο, πολύ συχνά πια, δεδομένης και της φυσικής επιμήκυνσης που μας εξασφαλίζει η αύξηση του προσδόκιμου, μας ζητάει να αναγνωρίσουμε, ή να παραδεχτούμε, ή να αποφασίσουμε ότι ένα ολόκληρο βιβλίο της ζωής μας (κι όχι απλώς ένα κεφάλαιο) τελείωσε. Και μας καλεί να ανοίξουμε  ένα ολοκαίνουργιο.

Σαν μανιώδης αναγνώστρια και βιβλιοφάγος δεν είναι λίγες οι φορές που δεν θέλω να τελειώσει ένα βιβλίο που μου χάρισε τεράστια αναγνωστική απόλαυση. Πάντα όμως ανοίγω το επόμενο με περισσή περιέργεια κι αδημονία να μου αποκαλύψει το περιεχόμενο του και να με ταξιδέψει σε νέους κόσμους κι εμπειρίες – έστω φανταστικές.

Στην αληθινή, προσωπική  ζωή μας βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδεαλιστικά: Δεν είμαστε οι μόνοι «συγγραφείς» της, δεν ελέγχουμε πάντα και μόνο εμείς το πού μας πάει. Άλλωστε, «Life is what happens to you while you are busy making other plans»…

Εδώ όμως, στο Just a Number, είμαστε ταγμένοι στο να εστιάσουμε και αναδείξουμε αυτές κι αυτούς που σε μια δεδομένη ώριμη ηλικία, με θάρρος και παρρησία, πολλές φορές με χιούμορ και χωρίς να το κάνουν θέμα, σεμνά και ταπεινά, ή άλλοτε όχι και τόσο, τολμούν κι επιλέγουν  να ανοίξουν ένα καινούργιο «βιβλίο» της ζωής τους και να το «συν-γράψουν» (μαζί με το πεπρωμένο, εννοείται) όσο καλύτερα μπορούν.

Είναι αυτοί που θέλουν κι επιχειρούν η ηλικία τους να μην τους πάρει από κάτω αλλά να τους πάει παρακάτω. Σε δρόμους καινούργιους που πάντα ήθελαν να εξερευνήσουν και τώρα ο εσωτερικός τους σηματοδότης τους δείχνει πράσινο φως.

Παραδείγματα από τα πιο απλά έως τα πιο θεαματικά: O καθηγητής Πανεπιστημίου που αντί να παροπλιστεί στα 60 του φεύγει για άλλες πολιτείες και ιδρύματα που εκτιμούν ιδιαίτερα το πρωτοποριακό ερευνητικό του έργο. Η επιτυχημένη επιχειρηματίας που παραδίδει τη σκυτάλη για να πάρει μαθήματα αγγειοπλαστικής και δημιουργεί μοναδικά αριστουργήματα. Η μητέρα που παρέδωσε στην κοινωνία τα άξια τέκνα της και στα 70 της ξεκινάει να φοιτά στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο. ‘Η άλλη που εγκαταλείπει έδρες δικαστηρίων και, επειδή μπορεί, ανεβαίνει στις πασαρέλες με άσπρα μαλλιά και « δείχνει» τα πιο φουτουριστικά μοντέλα. Ο κύριος των 90 που έτρεξε μαραθώνιο – και τερμάτισε. Ο άλλος που αφού έχτισε πόλεις ολάκερες, «χτίζει» βιώσιμες, βιολογικές καλλιέργειες.

Ιστορίες ων ουκ έσται τέλος.

Ιστορίες που υποστηρίζουν, ενδυναμώνουν και δίνουν ιδέες, έμπνευση, όραμα.

Στο Just a Number σας καλούμε να μας αφηγηθείτε τη δική σας ιστορία, είτε  εκπλήρωσης ενός ονείρου ακολουθώντας νέο δρόμο, είτε πηγαίνοντας παρακάτω με δύναμη και κέφι στο δρόμο που έχετε επιλέξει, αλλά και με ένα κοινό στόχο: την ατομική εξέλιξη, τη συνέχιση της προσφοράς, τη σύγκλιση με τις νεότερες γενιές, την εκπλήρωση ονείρων και την απόλαυση της ζωής.

Εμπιστευθείτε μας λοιπόν τη δική σας ιστορία σας στο info@justanumber.gr και θα επικοινωνήσουμε άμεσα για τη δημοσίευση της – με κάθε ασφάλεια και ιδιαίτερη προσοχή.

Για να «χτίσουμε» μαζί την κοινότητα μας.

Αυτών που γνωρίζουμε ότι η ηλικία σαν νούμερο μόνο, δεν λέει πολλά για μας . Θέλουμε για αυτό να «συστηθούμε». Είμαστε πολλοί κι έχουμε πολλά να πούμε -ακόμα:
Θα ακουστούμε.

Παρόμοια άρθρα

Λέξεις κλειδιά

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

15/03/2023

Αναπόφευκτα μου ήρθαν πολλές φορές αυτά τα λόγια στο μυαλό μου αυτές τις τελευταίες ζοφερές μέρες, μετά το φοβερό δυστύχημα των Τεμπών. Κι αναπόφευκτα, πρόσεξα  ότι η «κάλυψη» (…) της  αβάσταχτης οδύνης και σπαραγμού των γονιών των αδικοχαμένων παιδιών δεν άφησε «χώρο» για τον εξίσου ασήκωτο πόνο των γιαγιάδων και παππούδων τους.

15/03/2023

Νομίζουμε ότι οι νέοι έχουν άλλες δομικές ανάγκες από τους μεσήλικες ή ηλικιωμένους. Λάθος! Όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε δεκαετία ζωής ή πλαίσιο, έχουμε τις ίδιες δομικές ανάγκες οι οποίες ορίζουν και υποκινούν την κάθε επιλογή μας. 

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκλειστικό υλικό στo email σας κάθε 15 ημέρες

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας