Από το Ανθρώπινο Δυναμικό στο Ανθρώπινο ΚΑΙ Δυναμικό

«Αge is Just a number!» ή «Is Αge just a Number?»

Hλικία! Ενας αριθμός ή ένας ανιών δείκτης;

Εγκαινιάζουμε σήμερα μια στήλη ανθρώπινη & δυναμική, αυθεντική, ουσιαστική με κέφι για τη ζωή και φροντίδα για τους ανθρώπους που θέλουν να εξερευνήσουν πώς μπορούν να δημιουργήσουν νέες προκλήσεις στη ζωή τους ή να γνωρίσουν εκείνους που επανεξέτασαν την πορεία τους και βρήκαν νέο στόχο ζωής ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πριν από χρόνια ανησυχούσα για τον αριθμό των κεριών που έβλεπα να αυξάνουν στην τούρτα των γενέθλιων μου. Ο προβληματισμός εστίαζε κυρίως στις επιλογές της καριέρας μου σε συνδυασμό με την ηλικία και το πως θα μπορούσα να συνδυάσω τη ζωή μου ως μητέρα/σύζυγος/κόρη/στέλεχος του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού /πρόεδρος/οδηγός/σύμβουλος/μέντορας/coachκλπ.

Έπρεπε να έρθει η επίγνωση με την πείρα των ετών για να καταλαγιάσει την ανήσυχη εσωτερική φωνή μου και να την αντικαταστήσει με την ήρεμη δύναμη και τη χαρά της ζωής.

Καθώς ωριμάζουμε, έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε το πώς θα σταθούμε μπροστά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας φέρνει η ζωή ή ακόμα καλύτερα να τις δημιουργήσουμε. Να μάθουμε και να αναπτυχθούμε μέσα από αυτές αποκτώντας και άλλες υπέροχες διαδραστικές εμπειρίες που θα μπορούμε να τις  αξιοποιήσουμε στο μέλλον.

Αν αφεθούμε στο πέρασμα του χρόνου και στην τύχη δεν θα αλλάξουμε. Απλώς θα φθαρούμε και θα γεράσουμε μέσα στην παραίτηση.

Οι συναρπαστικές εμπειρίες και η υψηλή ενέργειά θα έρθουν μέσα από την συνεχή μας μάθηση και η εξέλιξή μας μέσα από τις διαφορετικές οπτικές που βλέπουμε τα θέματα. Κυρίως με το να είμαστε ανοικτοί σε πνευματικές και πρακτικές αναζητήσεις που είναι πέρα από τη ρουτίνα της επιβίωσης.

Αυτό αξίζει να είναι το πηδάλιο του ταξιδιού της ζωής μας.

Η ηλικία μας είναι απλά ένας αριθμός και η αχόρταγη δίψα μας για μάθηση και για νέες εμπειρίες και χαρά κάνει την ύπαρξη μας (ψυχή και σώμα) να παραμένει νεανική για να απολαύσει τη διαδρομή μέχρι το τέλος.

Η στήλη αυτή φιλοδοξεί με άρθρα, συνεντεύξεις, έρευνες, live συναντήσεις να φέρει την αλλαγή στις ασυνείδητες προκαταλήψεις όσον αφορά την ηλικία, όχι ως συγκάλυψη της πραγματικότητας αλλά ως δημιουργική επεξεργασία των ανθρώπινων επιθυμιών και ανάδειξη της εσωτερικής ομορφιάς της ανθρώπινης δύναμης.

«Ας κάνουμε λοιπόν την αλλαγή, ας κάνουμε κάτι που θα ταράξει τα νερά της ηλικίας μας καθώς στο τέλος της ζωής θα μετανιώσουμε μόνο για τις ευκαιρίες που χάσαμε

Θα χαρούμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξιδι με όνομα just a number!!

Mάρθα Μυλωνά
Organizational Consultant- Leadership-Executive Coach

Παρόμοια άρθρα

Λέξεις κλειδιά

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

25/09/2023

Η πρώτη μέρα του Οκτώβρη, έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ, ως Παγκόσμιος Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία(;) με στόχο να αναγνωριστεί η συμβολή των Ηλικιωμένων ατόμων(;) στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών.

23/09/2023

Στην Ελλάδα, το 2007, καθιερώθηκε από την Πολιτεία, η 30η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους γενναιόδωρους, φιλοπάτριδες και μεγαλόψυχους Ελληνες, που με τα έργα και την προσφορά τους, ευεργέτησαν την πατρίδα, χτίζοντας νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, οικήματα για κοινωφελείς σκοπούς, προικοδοτώντας ταυτόχρονα την εύρυθμη λειτουργία τους.

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκλειστικό υλικό στo email σας κάθε 15 ημέρες

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας