Mentors: Όλα όσα θες να μάθεις και δεν ξέρεις ποιόν να ρωτήσεις

Κανένας από εμάς δεν γεννήθηκε επαγγελματίας και κανένας μας  δεν είχε πείρα και προϋπηρεσία πριν την πρώτη του δουλειά.

Η προσωπική μου επαγγελματική διαδρομή μέχρι την ίδρυση της Magnet  ξεκίνησε στο Marketing. Καθώς προέρχομαι από μια οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση με τον επιχειρηματικό κόσμο ή τον κόσμο της διαφήμισης, αισθανόμουν πολύ μόνη στα πρώτα μου βήματα. Μόνη στην προσπάθεια να ανακαλύψω πώς θα μπορούσα να δουλέψω καλύτερα, τι είναι αυτό που μετράει, τι είναι αυτό που πρέπει να κάνω, πώς να συμπεριφέρομαι με τους πελάτες, πώς να συμπεριφέρομαι με τους συναδέλφους κλπ. 

Είχα όμως μια μεγάλη τύχη. Βρέθηκαν στην πορεία μου άνθρωποι εξαιρετικά ικανοί και πετυχημένοι, φυσικά πολύ μεγαλύτεροί  μου. Και σε αυτούς τους ανθρώπους και όχι στους φίλους μου ή στην οικογένειά μου βρήκα καθοδήγηση και συμβουλές. Οι δικοί μου όσο και αν με αγαπούσαν ή με καταλάβαιναν απλά δεν μπορούσαν να μου φανούν χρήσιμοι. Η λέξη Μentor δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε τότε στο επαγγελαματικό, τουλάχιστον, λεξιλόγιό μας (παρά τη γνώση μας ότι προέρχεται από τον Ομηρικό Μέντορα, το όνομα του προσώπου που εμπιστεύτηκε ο Οδυσσέας τον γιο του Τηλέμαχο, όταν έφυγε για τον Τρωικό πόλεμο). 

Όταν ιδρύσαμε το 2012 το iforU μαζί με άλλες 7 γυναίκες επιχειρηματίες, είχα την ευκαιρία να θυμηθώ αυτή την εμπειρία. 

Το iforU είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στην ενίσχυση γυναικών επιχειρηματιών μέσα από προγράμματα Μentoring και networking. Μου δίνει μεγάλη χαρά το γεγονός ότι η έννοια του mentoring μετά το 2012 μπήκε πολύ επίσημα στην καθημερινότητα μας. Πολλοί νέοι επιχειρηματίες αλλά και πολλά στελέχη στην αρχή της καριέρας τους αναζητούν τον κατάλληλο mentor για να τους βοηθήσει στα βήματα τους. 

Τι ακριβώς όμως σημαίνει Mentor;

Η καλύτερη ερμηνεία σήμερα της λέξης Mentor είναι καθοδηγητής. Μέντορας είναι κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία από εσάς πιθανόν στο ίδιο αντικείμενο με το δικό σας.

Ο Mentor είναι δίπλα σας για να μοιραστεί τη «σοφία» του, τα λάθη του ενδεχομένως αλλά και τις επιτυχίες του έτσι ώστε να μάθετε γρηγορότερα το δικό σας «μάθημα».

Οι  δεξιότητες αλλάζουν. Οι προκλήσεις, οι συμπεριφορές, οι φόβοι, οι πετυχημένες συνήθειες όχι.

To iforU συνεργάζεται με επαγγελματίες πολλών κλάδων (Mentors), που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε γυναίκες επιχειρηματίες (Mentees), που χρειάζονται υποστήριξη και καθοδήγηση.

Το iforU δίνει τη δυνατότητα τόσο σε αυτούς που θέλουν καθοδήγηση, όσο και σε αυτούς που θέλουν να γίνουν Mentors να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν «ζευγάρια mentor-mentee». Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας, οι συνεργασίες αυτές έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα.

Περισσότερα και στο www.iforU.gr

Παρόμοια άρθρα

Λέξεις κλειδιά

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

27/05/2023

Από την -όχι τόσο παλιά- εποχή, που η χρήση καλλυντικών ξεκινούσε μετά τα 30, με εξαίρεση κάποιες ψαγμένες 25άρες beautyfreaks, και που η προσφώνηση «γιαγιά» ξεκινούσε στα 50, μέχρι τις σημερινές 65άρες «κοπέλες», η απόσταση είναι τεράστια..

27/05/2023

Στην αρχαιότητα, τα περίφημα ιερατικά  Ασκληπιεία ήταν ‘ιατρεία ψυχής’ και θεράπευαν τους ασθενείς με την ερμηνεία των ονείρων  και την Αριστοτελική  ‘μέθεξη’ η οποία συντελείται μέχρι σήμερα  στις παραστάσεις της αρχαίας τραγωδίας, μέσα στο θέατρο της Επίδαυρου και σε κάθε θέατρο που συνόδευε τα  θεραπευτικά, λατρευτικά κέντρα των Ασκληπιειων .

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκλειστικό υλικό στo email σας κάθε 15 ημέρες

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας