Ceramics Exhibition by Elissavet Pappa

Η Ελισσάβετ Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Η ενασχόληση της με την ζωγραφική ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία και την οδήγησε στον χώρο της μόδας στον οποίο και εργάστηκε για χρόνια. Επιστρέφοντας στην πρωταρχική της αγάπη, άρχισε να πειραματίζεται με διάφορες τεχνοτροπίες και πιο συγκεκριμένα με αυτή του κολλάζ συνδυάζοντας υλικά της φύσης.

xr:d:DAFauzhgME0:2148,j:3981605969075688250,t:24040508

Ο πηλός ήρθε στη ζωή της το 2020 μέσω του ιδιαίτερου δεσμού της με τη Σίφνο και της βοήθειας του αγγειοπλάστη Αντώνη Ατσόνιου που την μύησε στην τέχνη του. Στην συνέχεια ξεκίνησε μαθήματα κεραμικής με την Κατερίνα Τσαλιγοπούλου στην Αθήνα. Έκτοτε την κέρδισε η διαδικασία κατασκευής ελεύθερης φόρμας ως προς το πλάσιμο του υλικού και δημιούργησε το brand της Else Ceramics με χειροποίητες δημιουργίες. Η έκθεση «Vathi» αποτελεί την πρώτη ατομική παρουσίαση της δουλειάς της.

Προσωπικό Σημείωμα:
«Βαθύ, τοπωνύμιο της Σίφνου, ένας όρμος φυσικής ομορφιάς που αποτέλεσε σημείο έναρξης μιας νέας διαδρομής, ενός προσωπικού ταξιδιού που ξεκίνησε κάποια χρόνια πριν σε ένα εργαστήριο κεραμικής λίγο πάνω από την θάλασσα. Εκεί συνάντησα το δικό μου μυστικό, ένα αφήγημα του οποίου οι ρίζες θα βρίσκονται πάντα μες τον σιφνέικο βυθό. Κοιτάζοντας μέσα απ’ αυτό το καλειδοσκόπιο χρωμάτων και το κολλάζ των διαρκώς εναλλασσόμενων σχημάτων κάτω απ’ την επιφάνεια, νιώθω ελεύθερη. 
Η φύση, που δεν παύει να επαληθεύει την δύναμη της, είναι ο τιμώμενος πρωταγωνιστής σε αυτό το πρώτο εγχείρημα

Παρόμοια άρθρα

Λέξεις κλειδιά

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Youtube εδώ

Πρόσφατα άρθρα

15/05/2024

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ σε προσκαλεί από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου σε ένα εορταστικό τετραήμερο με μοναδικές εκδηλώσεις.

04/05/2024

Το Κιντσούγκι (Kintsugi) είναι μια μεσαιωνική ιαπωνική τεχνοτροπία αποκατάστασης «ρωγμών» με σκόνη χρυσού και μια ειδική κόλα που εισχωρεί στα θρυμματισμένα ανοίγματα ενός αντικειμένου από πηλό, πορσελάνη η γυαλί αναπλάθοντας τις ατέλειες με μια νέα αισθητική διάσταση.

JUST A NUMBER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο email σας, κάθε 15 ημέρες!

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας