Η περιπέτεια των εκλογικών λέξεων και ένα υστερόγραφο!

Περίοδος εκλογών και ο πληθυντικός δίνει βαρύτητα στην πληθώρα, την περίσσεια μα και τον χορτασμό.
Περίοδος απόφασης των διαχειριστών της ζωής μας, ως λαού, ως κράτους. Απόφασης του «εκλέγω» που άραγε σημαίνει επιλέγω ή διαλέγω; 
Όπως αναφερόταν τότε, στον Πλάτωνα, όπου η επιλογή γινόταν με κλήρωση και εξέλεγαν τους άρχοντες ανάμεσα στους ικανούς, που είχαν ήδη επιλέξει.
Απόφασης  με την ψήφο μας, που πετραδάκι σήμαινε για τη δήλωση προτίμησης και «κοτρόνα» γίνεται αργότερα, που στο λαιμό τη δέσαμε με τις λανθασμένες επιλογές των εκλογών μας, στο βάθος των δεκαετιών.
Την ψήφο μας, σε μια κάλπη, που υδρία ήταν στην αρχαιότητα και «ξεδιψούσε» τις αγωνίες και τις ανάγκες του λαού. Μα κάλπικη – υποκριτική – γίνεται αργότερα, καθώς τις προσδοκίες ρίχνουμε γραμμένες σε χαρτί στην είσοδο της και ματαιώσεις εισπράττουμε στην έξοδο.Την ψήφο μας σ’ ένα κόμμα,* που κόβει σε κομμάτια τα κοινά και τ’ αγαθά, μα τα μοιράζει; Και μάλιστα δίκαια;

«Ελλάς να κομματοκρατείσαι και να τρομοκρατείσαι
από μια κατ’ επίφασην ελεύθερη εκλογή.
Χωρίς επιλογή.
Χωρίς διαλογή.
Ενός Νου Ελληνικού απαίδευτου Πια
Ενός νου ανόητου Πια
Και εν τέλει μικρονοϊκού»*

*1. κόμμα < κόπτω
*2. μικρονοϊκός ~ περιορισμένης διανόησης λόγω στενότητας αντίληψης.

Υ.Γ. Ίσως εύλογη η απορία σας, αναγνώστες μου, τι ακριβώς γράφει ένας γιατρός στη στήλη της ευεξίας, στη στήλη της καλής συνήθειας, που δεν φαίνεται να άπτεται άμεσα ιατρικών θεμάτων.
Ο καλός γιατρός γνωρίζει ότι η ευεξία και η καλή υγεία εν γένει, είναι μια διεργασία, ένα ταξίδι και όχι απλά ένα προορισμός.
Ένα ταξίδι χωρίς τέλος.
Κάθε λοιπόν, καθημερινή μας επιλογή είναι μια απόφαση, που μας οδηγεί ή μας απομακρύνει από το “υγιής”.
Η επιδίωξη της ευεξίας κατ’ εμέ (και μιλώ ως γιατρός που έχει έρθει σε επαφή με τη ψυχοθεραπεία) μας οδηγεί πέρα από τις επιμέρους ιατρικές τεχνικές, στο νόημα και τον σκοπό της ζωής.

Παρόμοια άρθρα

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

27/05/2023

Από την -όχι τόσο παλιά- εποχή, που η χρήση καλλυντικών ξεκινούσε μετά τα 30, με εξαίρεση κάποιες ψαγμένες 25άρες beautyfreaks, και που η προσφώνηση «γιαγιά» ξεκινούσε στα 50, μέχρι τις σημερινές 65άρες «κοπέλες», η απόσταση είναι τεράστια..

27/05/2023

Στην αρχαιότητα, τα περίφημα ιερατικά  Ασκληπιεία ήταν ‘ιατρεία ψυχής’ και θεράπευαν τους ασθενείς με την ερμηνεία των ονείρων  και την Αριστοτελική  ‘μέθεξη’ η οποία συντελείται μέχρι σήμερα  στις παραστάσεις της αρχαίας τραγωδίας, μέσα στο θέατρο της Επίδαυρου και σε κάθε θέατρο που συνόδευε τα  θεραπευτικά, λατρευτικά κέντρα των Ασκληπιειων .

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκλειστικό υλικό στo email σας κάθε 15 ημέρες

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας