Ίσως η πιο πολύτιμη και καθοριστική σχέση από όλες μας τις σχέσεις, ακόμα και σε σύγκριση με τις ανθρώπινες σχέσεις, είναι η σχέση μας με το χρόνο.
Η σχέση μας με το Χρόνο και τις συνιστώσες του (παρελθόν, παρόν, μέλλον) καθορίζεται από την υποκειμενική μας αντίληψη (με ό,τι αυτό σημαίνει, όπως αποδοχή, απόρριψη, φόβο, αυτοπεποίθηση … ) από την αντικειμενική πραγματικότητα του χρόνου (αρκετά σχετική, μετά τη θεωρία του ‘Αϊνστάιν!), από την καλή (ή όχι) διαχείριση του, από την εκάστοτε φάση ζωής που διανύουμε.
Είναι λοιπόν ο Χρόνος, αυτός που μετράει με ένα σιωπηρό (και ταυτόχρονα εκκωφαντικό) «τικ-τικ-τικ» κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας, αυτός που μας διαφεντεύει, ο πανταχού παρών δυνάστης μας; ‘Η είναι στο χέρι μας να χτίσουμε μια υγιή σχέση μαζί του, σε όλες τις φάσεις της ζωής μας και, σαν αποτέλεσμα, η σχέση μας με τα πάντα όλα (λέγονται και Ζωή) να είναι καλή, καλύτερη, κάλλιστη;
Σε αυτό το καινούργιο «τεύχος», οι αρθρογράφοι του Just a Number γράφουν, επισημαίνουν, αναλύουν και προτείνουν πώς μπορούμε να «δούμε» το Χρόνο σαν ένα σύμμαχο παρά σαν εχθρό και να τον αξιοποιήσουμε σαν πολύτιμο φίλο, ανεκτίμητης αξίας.
Αναγνωρίζοντας την αρχή ότι ο χρόνος είναι χρήμα και δεν συγχωρεί καμμία σπατάλη του, η σωστή επένδυση σε αυτόν, είτε αφορά σε προσωπική είτε σε εταιρική επένδυση, είναι μια από τις πιο «αποδοτικές».
Και ιδιαίτερα, όταν εστιάζουμε στη μεγάλη αξία του Τώρα, στην ικανότητα δηλαδή να ζούμε και να αξιοποιούμε το παρόν, χωρίς ουτοπικές προσδοκίες για το μέλλον, χωρίς εμμονική προσκόλληση στο παρελθόν. Ας θυμηθούμε, με την ευκαιρία εδώ, ότι «η εμμονή της μνήμης» ονοματοδοτεί ένα εμβληματικό έργο της σουρεαλιστικής Τέχνης.
Μήπως λοιπόν να συμμαχήσουμε μαζί του και όχι να τον μαχόμαστε, προς όφελος της ευεξίας μας και την ομορφιάς μας;
Μήπως να περιφρουρήσουμε την υγεία μας από άγχη κι αγωνίες που δρουν σωρευτικά στο χρόνο, με τρόπο επώδυνο για το σώμα μας και την ψυχή μας;
Ο Χρόνος, όπως όλοι ξέρουμε, μετριόταν από αρχαιοτάτων χρόνων, με διάφορους μηχανισμούς, που συναντάμε σε μια περιήγηση στα αρχαία ρολόγια της Αθήνας.
Όμως ποιος θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί ότι μπορεί να γυρίσει πίσω το χρόνο, και να βιώσει μια εμπειρία ζωής δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν;
Αδύνατο; Και όμως, τώρα, δυνατό!
Χάρη στην μεγάλη ψηφιακή επανάσταση, και στις επαναστατικές τεχνολογίες που ενσωματώνονται σε μία εμπνευσμένη εφαρμογή, ο CHRONOS που δημιούργησε και προσφέρει σε όλους τους χρήστες κινητών δωρεάν η Cosmote, προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία μεταφοράς μας στην Ακρόπολη και σε άλλα αρχαία μνημεία του 4ου π.Χ. Χρυσού Αιώνα!
Ίσως δεν είναι μακριά η εποχή που ο Χρόνος δεν θα δαμάζει, αλλά θα δαμάζεται.
Προς το (αγαπημένο) παρόν, ας αποφασίσουμε να διαχειριζόμαστε, να αξιοποιούμε, να χαιρόμαστε, τελικά, την αναπόφευκτη παρουσία του.
Να τον βιώνουμε σαν ένα φίλο, ποτέ σαν δυνάστη.
ΥΓ.Η προσωπική Ιστορία που δημοσιεύουμε σήμερα μιλάει για τις θάλασσες που λένε ιστορίες. Γράψτε μας κι εσείς τη δική σας, με ασφάλεια και- αν το επιθυμείτε -με εχεμύθεια, στο info@justanumber.gr.