Search
Close this search box.

Editorial

Η ώρα η σωστή!

Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές και τα συνεπακόλουθα άρθρα σχετικά με τη σημασία του καλού χρονισμού, μπορεί να έχει περάσει μπροστά σας η ευκαιρία της ζωής σας και να μην την έχετε καν δει για να τη βουτήξετε απ’ τα μαλλιά.
‘Η μπορεί κάλλιστα να έχετε προβεί σε εκείνο το σημαντικό και πολύ-προ-σχεδιασμένο βήμα ζωής/δουλειάς, ή και τα δύο (σε ένα), που με χειρουργική ακρίβεια εκτελέσατε τέλεια την κατάλληλη στιγμή.
‘Η μπορεί να έχετε πάρει τον τυχερό αριθμό του λαχείου και θα το μάθετε την Τρίτη που είναι και η κλήρωση.
(Απευθυνόμενη σε σας με αυτές τις θεωρητικές πιθανότητες, εννοείται περιλαμβάνω και τον εαυτό μου – εκτός από την τρίτη περίπτωση που αποκλείεται, μιας και δεν αγοράζω λαχεία.)

«Timing is everything», κωδικά και σλογκαν-ικά επαναλαμβάνεται διαρκώς και ολούθε, από τα βιβλία αυτοβελτίωσης, τα πανεπιστημιακά συγγράματα, ειδικά για MBA μα και για άλλες επιστήμες, καθώς και από τους διάφορους γκουρού και σύγχρονους φιλόσοφους της πολύπλοκης ζωής μας… Ο καθ’ ημάς «χρονισμός» αποτυπώνεται και πιο πλατιά με τη λαϊκή σοφή ρήση «κάθε πράγμα στον καιρό του» οπότε και τίθεται άμεσα και αυτόματα το ερώτημα, ναι, αλλά ποιος είναι ο «καιρός» του κάθε πράγματος. Διότι εκτός από τον κολιό τον Αύγουστο, άλλη ανάλογη βεβαιότητα δυσκολεύομαι να βρω (άσε που και κολιό δεν βρίσκεις μόνο τον Αύγουστο πια).
«Το σωστό timing είναι μεγάλη τέχνη»! Δεκτό, που όμως υπονοεί ότι ο σωστός χρονισμός προϋποθέτει ταλέντο. Άρα, ή το ‘χεις ή δεν το ΄χεις; Ή μήπως διδάσκεται αυτή η τέχνη;
Προβληματισμοί, ερωτήματα: Είναι ο σωστός χρονισμός αναμφισβήτητη αξία; Τι γίνεται όταν κάτι γίνεται/κάποιος δημιουργεί «μπροστά από τον καιρό του»; Τι γίνεται όταν «χάνεται το τρένο»;
Με απαντήσεις ή ερωτηματικά, με γνώμες διάφορες , καλύπτουν το θέμα του σημερινού τεύχους μας οι αρθρογράφοι μας και φωτίζουν κάθε πτυχή του με χιούμορ, ψυχραιμία, επιστημονικές απόψεις και προσωπικές εμπειρίες.
Προσωπικά (βεβαίως και θα εκτεθώ!), έχοντας μια καλή αίσθηση του χρόνου και γενικά μια συμπαθητική σχέση μαζί του, έτρεφα πάντα μια τεράστια εκτίμηση στη σημασία του περίφημου χρονισμού. Πολλή παρατήρηση και κάποια ικανότητα να διαβάζω πρόσωπα και καταστάσεις με έχουν βοηθήσει στον σωστό προγραμματισμό και στην επιλογή της κατάλληλης στιγμής, γενικά, με αποτέλεσμα τα καλά και ποθητά. Μεγαλώνοντας όμως, και πληθαίνοντας οι εμπειρίες, δεν μπορώ να παραγνωρίσω πόσες σημαντικές στιγμές στην προσωπική κι επαγγελματική ζωή μου προέκυψαν ερήμην μου, από εκεί που δεν το περίμενα ούτε κατά διάνοια.
Οπότε, και πάλι χάρις στην πατίνα της ηλικίας, και συνεχίζοντας να κάνω το κατά δύναμιν του καλού χρονισμού, χαλαρώνω -για λίγο- και στέλνω μυστικά μια ευχή στον Άγνωστο Χ κι εκτός οποιουδήποτε ελέγχου παράγοντα (λέγεται και πεπρωμένο):
Να είναι η ώρα η σωστή!

ΥΓ. Άλλωστε, το όλο εγχείρημα Just a Number αμφισβητεί βασικούς κανόνες του ορθού χρονισμού – το παραδέχομαι, με χαρά!

Διαβάστε κι απολαύστε:

Πώς να γίνεις μάστερ της χρονικότητας – Η τέχνη του σωστού τάιμινγκ, από την Αναστασία Σιδέρη
Πάντα είναι η «τέλεια στιγμή», από την Αγνή Μαριακάκη
Η σωστή ώρα για ψυχοθεραπεία είναι…, από τον Δρ. Αντώνιο Ντακανάλη
Ποια ώρα είναι η σωστή;, από την Εμμανουέλα Νικολαΐδου
Η τέχνη του συγχρονισμού, από τη Μάρθα Μυλώνά
Αν δεν σε θέλει…, από την Έφη Καρακίτσου
Πότε είσαι έτοιμος;, από την Ξένια Κούρτογλου
Σωστό τάιμινγκ ή σωστή απόφαση;, από την Χριστίνα Τσίγκρη
Το βαλς της Αν και του Όταν, από την Ευτυχία Αλεξανδροπούλου

Κι ακόμα:

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: E, όχι και μόδα!, με την Υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας

«Ένας κόσμος ιστορίες» σε περιμένει στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!, από τον όμιλο ΟΤΕ

Ιστορικά σχολεία της Αθήνας (Μέρος Β’), από την Έλενα Ντάκουλα
Τι πιστεύουν οι ‘Ελληνες για τις στρατιωτικές παρελάσεις;, από την Χριστίνα Καράμπελα, qed
Δώρο σε φίλους διά χειρός Παύλου Σάμιου, μια σημαντική δωρεά από τον αείμνηστο ζωγράφο σε σημαντικά Μουσεία της χώρας – Έκθεση των έργων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ως τις 31 Δεκεμβρίου 

Υγεία:

The Longevity and Well-being Clinic, εγκαινιάστηκε το 1o ιατρείο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην Ιατρική του Τρόπου Ζωής, με ιδρύτρια και επιστημονικά υπεύθυνη την Δρ. Καλλιόπη Καλαϊτζή
Ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μόνο για νέους αθλητές;, από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ράπτη
Πότε είναι το σωστό Οδοντιατρικό Timing;, από τον Δρ. Γιώργο Μπουλντή

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Youtube εδώ

Πρόσφατα άρθρα

JUST A NUMBER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο email σας, κάθε 15 ημέρες!

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας