THE SENIOR WEBMAG

Search
Close this search box.

Μια κάρτα, μα ποια κάρτα;

Κάθε Φθινόπωρο, δεν είναι μόνο οι οπώρες που φθίνουν. Είναι και οι αντοχές του προϋπολογισμού μας. Και, ναι μεν, γι’ αυτή τη μαγική ονομασία που έχει δώσει η γλώσσα μας στην αλλαγή της εποχής, τίποτα δεν είναι πια βέβαιο (τουλάχιστον ως προς τη συγκομιδή των οπωρών που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή), για τα οικονομικά μας όπως τα πράγματα είναι απλά, εύκολα και ασφαλή! 

Ίσως διερωτηθείτε πού ακριβώς βρίσκεται το «απλό» σ’ αυτήν την τόσο απαιτητική, από πλευράς εξόδων, εποχή του χρόνου. Η συγκεκριμένη λέξη αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε σήμερα να διαχειριζόμαστε τις υποχρεώσεις μας, χωρίς να χρειάζεται για παράδειγμα, να τρέχουμε όπως παλιά στην τράπεζα για να ελέγξουμε το υπόλοιπο του λογαριασμού μας με την περίφημη «ενημέρωση»! Σίγουρα, οι παλιότεροι έχουμε πολύ έντονη την ανάμνηση της τότε αναπόφευκτης αυτής συναλλαγής!  

Σήμερα όμως, με τη χρήση των χρεωστικών ή/και πιστωτικών καρτών, η διαχείριση των εξόδων μας απλοποιείται σημαντικά, οι συναλλαγές μας είναι πιο ασφαλείς, ενώ, σε περίπτωση οποιασδήποτε ανάγκης -ή επιθυμίας- μπορούμε να ζητήσουμε τη λήψη ενός μικρού προσωπικού δανείου. Και όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον στο οποίο η πρόσβαση είναι εύκολη, άμεση και ασφαλής, εφόσον φυσικά ακολουθούμε τις οδηγίες.

Κάρτες λοιπόν – και ας ξεκινήσουμε με τη βασική λειτουργία τους: με τις χρεωστικές κάρτες έχουμε τον έλεγχο διαχείρισης των χρημάτων που ήδη διαθέτει η «τσέπη» μας, ενώ με την πιστωτική κάρτα μπορούμε να καλύψουμε δαπάνες με χρήματα που ξέρουμε ότι θα δανειστούμε προσωρινά από την Τράπεζα και σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να τα επιστρέψουμε. Υπάρχει και η λύση των προπληρωμένων καρτών, ιδανικό δώρο για εγγόνια που πραγματοποιούν συναλλαγές στο διαδίκτυο και είναι, συνεπώς, απαραίτητο να έχουν έναν «κόφτη» στις καταναλωτικές επιθυμίες τους! 

Πλεονεκτήματα έχουν όλες οι κάρτες, η χρήση των οποίων διευκολύνει αδιαμφισβήτητα την καθημερινότητά μας. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε τις διαθέσιμες επιλογές για να επιλέξουμε την κάρτα που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες και τις συνήθειές μας. Κι επειδή, όπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι καταναλωτές κρίνουν πιο συμφέρον να χρησιμοποιούν και τις δύο κάρτες ανάλογα με την περίπτωση, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε πρόσφατα σε μια καινοτομία, με την οποία δημιούργησε την πρώτη «δύο σε μία» κάρτα! 

Πρόκειται για τη νέα κάρτα Dual που μας προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέγουμε κάθε φορά αν θα χρησιμοποιήσουμε τη χρεωστική ή την πιστωτική λειτουργικότητά της, προσφέροντας έτσι ευελιξία και ελευθερία στις συναλλαγές μας. Αντίστοιχα ευκολία υπάρχει και στον τρόπο αίτησης απόκτησης της κάρτας, που γίνεται φυσικά με επίσκεψη στο κατάστημα αλλά και  online, ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που αναφέρονται εδώ

Το πολύ σημαντικό είναι ότι και στην κάρτα Dual, όπως και σε όλες τις κάρτες που διαθέτει η Εθνική Τράπεζα, με κάθε αγορά, καθώς και με τις περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές μας, μπορούμε να κερδίζουμε πόντους Go For More. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συγκέντρωσης πόντων – τους οποίους κερδίζουμε μέσα από πολλές τραπεζικές συναλλαγές, όπως ακόμα και απλά με τη χρήση της κάρτας μας – που μπορούμε να εξαργυρώνουμε σε περισσότερες από 7.500 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα, βγαίνοντας έτσι διαρκώς κερδισμένοι! Κατεβάζοντας μάλιστα την ομώνυμη εφαρμογή στο κινητό μας, ενημερωνόμαστε για τους πόντους μας και την αντιστοιχία τους σε ευρώ, ανακαλύπτουμε ειδικές προσφορές και βλέπουμε στο χάρτη τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που είναι κοντά μας. 

Και αν οι τρόποι χρήσης της κάρτας μας είναι σχεδόν αμέτρητοι και, συχνά, σωτήριοι, είναι επίσης πολύ εύκολη και γρήγορη και η διαδικασία για την απόκτηση της, εφόσον μπορείτε να την ολοκληρώσετε άμεσα, μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό σας. Ανακαλύψτε όλα τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας και κάντε την επιλογή που επιθυμείτε!

Με υποστήριξη από την

NEWSLETTER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Youtube εδώ

JUST A NUMBER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο email σας, κάθε 15 ημέρες!

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας