ΕLΙΖΑ

Το Σωματείο ΕLΙΖΑ ιδρύθηκε το 2008 για την πρόληψη της παραμέλησης και κακοποίησης των παιδιών, σε μία εποχή, όπου η «κακοποίηση» του παιδιού, δε θεωρείτο φαινόμενο που αφορούσε την ελληνική κοινωνία.
Ωστόσο, δέκα χρόνια μετά, και κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και του αναγκαστικού «κατ’ οίκον» περιορισμού, τα περιστατικά κακοποίησης απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη και ανέδειξαν το φαινόμενο ως μείζονος σημασίας για την ελληνική κοινωνία. Οι ειδικοί στο επιστημονικό πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης της κακομεταχείρισης του παιδιού, επιμένουν ότι τα περιστατικά που μας γνωστοποιούνται, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, δίνοντας έμφαση στην πραγματική διάσταση ενός φαινομένου που στερεί από τα παιδιά την παιδική τους ηλικία και τα τραυματίζει, πολλές φορές ανεξίτηλα.
Το Eliza εργάζεται μεθοδικά και οργανωμένα με δράσεις που αποδεδειγμένα οδηγούν στην πρόληψη και την πρώιμη παρέμβαση παραμέλησης ή κακοποίησης παιδιών. Μάθετε για τις δράσεις του Eliza και γίνετε σύμμαχοί του σε μία μάχη που ελπίζουμε να κερδίσουμε όλοι μαζί. https://eliza.org.gr/oi-draseis-mas/

Παρόμοια άρθρα

Λέξεις κλειδιά

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETER

Πρωτογενή άρθρα και καινούργιο περιεχόμενο στο email σας κάθε 15 ημέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

15/03/2023

Αναπόφευκτα μου ήρθαν πολλές φορές αυτά τα λόγια στο μυαλό μου αυτές τις τελευταίες ζοφερές μέρες, μετά το φοβερό δυστύχημα των Τεμπών. Κι αναπόφευκτα, πρόσεξα  ότι η «κάλυψη» (…) της  αβάσταχτης οδύνης και σπαραγμού των γονιών των αδικοχαμένων παιδιών δεν άφησε «χώρο» για τον εξίσου ασήκωτο πόνο των γιαγιάδων και παππούδων τους.

15/03/2023

Νομίζουμε ότι οι νέοι έχουν άλλες δομικές ανάγκες από τους μεσήλικες ή ηλικιωμένους. Λάθος! Όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε δεκαετία ζωής ή πλαίσιο, έχουμε τις ίδιες δομικές ανάγκες οι οποίες ορίζουν και υποκινούν την κάθε επιλογή μας. 

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκλειστικό υλικό στo email σας κάθε 15 ημέρες

JUST A NUMBER

Εγραφείτε στο Newsletter μας